Camera Deputaţilor, convocată în sesiune extraordinară până la sfârşitul lunii

Scris de Gabriel Adam la 10 Jan 2017, ora 14:00

Camera Deputaţilor a fost convocată ieri în sesiune extraordinară pe toată perioada vacanţei parlamentare, respectiv până la sfârşitul lunii ianuarie, programul urmând să fie axat pe adoptarea unor OUG, dar şi pe respingerea unor proiecte.

Astfel, potrivit secretarului Ioana Bran, Camera a fost convocată în sesiune extraordinară în perioada 9 ianuarie – 31 ianuarie. Ea a precizat că, în programul sesiunii extraordinare, intră dezbaterea şi votul privind trei proiecte de lege, respectiv PL-x 303/28.06.2016, PL-x 415/10.10.2016 şi PL-x 838/25.11.2015.

Primele două proiecte sunt cele două ordonanţe de urgenţă privind achiziţia sculpturii Cuminţenia Pământului. Proiectul de lege nr. 838/2015 vizează respingerea OUG nr.14/2015 pentru completarea OUG nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice – OUG Oprea prin care salariile demnitarilor au fost majorate.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va fi convocată o sesiune extraordinară pentru a da Executivului posibilitatea de a emite ordonanţe, în condiţiile în care legea de abilitare a Guvernului pe perioada vacanţei parlamentare a fost atacată la CCR.

”Guvernul va trimite proiecte de legi, noi le vom adopta şi domnul preşedinte Iohannis le va promulga. (…) Dacă o să ajungem la concluzia, în următoarele zile, că asta se intenţionează (amânarea promulgării unor legi – n.r.), poate Guvernul va da ordonanţe de urgenţă, pentru că România nu poate rămâne blocată din cauza unor orgolii sau a unor supărări. România are nevoie de legi. Dacă se intenţionează, iar eu încep să văd că se intenţionează să se blocheze aplicarea legilor sau promulgarea lor, atunci Guvernul poate să adopte ordonanţe, pentru că oamenii au nevoie de măsurile pe care noi le-am promis”, a spus Liviu Dragnea.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul