Cătălin Cherecheş a scăpat de arestul la domiciliu. Nu poate însă să se apropie de Primăria din Baia Mare

Scris de Mihai Bacalu la 15 Dec 2016, ora 07:09

Magistratul Nora Boiciuc de la Tribunalul Cluj a admis miercuri solicitarea lui Cătălin Cherecheş, primarul reales şi suspendat al municipiului Baia Mare şi i-a înlocuit măsura preventivă arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Cherecheş a refuzat să ofere o declaraţie în faţa judecătorului, la primul termen de judecată de miercuri, rezervându-şi dreptul de a susţine o proprie viziune a faptelor de care este acuzat de către anchetatori, la o dată ulterioară.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Cherecheş că ar fi pretins comisioane din banii alocaţi de Consiliul Local echipei de fotbal FC Baia Mare, de la adminsitratorul Cristian Şpan.

Primarul susţine că totul este o plăsmuire, pentru a-l- sabota din punct de vedere politic. Arestarea sa în urma flagrantului din aprilie nu l-a împiedicat să fie reales la conducerea municipiului Baia Mare. Măsura l-a înpiedicat însă să se ocupe de adminsitrarea municipiului, fiind şi în prezent suspendat.

În argumentarea cererii de înlocuire a arestului la domiciliu, apărătorul său Călin Budişan a invocat tratamentul disproporţionat al lui Cherecheş, în raport de suma vehiculată a fi fost avansată ca şi mită, 30.000 de lei şi termenul lung de 8 luni, în raport de alte persoane din lumea politicii şi a afacerilor.

Judecătorul a dispus audierea principalului martor denunţător, Cristian Şpan, la următorul termen de judecată, care va avea loc la finalul lunii ianuarie.

Solutia pe scurt: În temeiul art.362 al.2 rap. la art.208 C.p.p., dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul C C, cu cea a controlului judiciar, prev. de art.202 al.4 lit.b C.p.p. rap. la art.211 şi urm. C.p.p., începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri, măsura urmând a fi verificată potrivit disp. art.208 C.p.p. În temeiul art.215 al.1 şi 2 C.p.p., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Baia-Mare, jud. Maramureş, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de acesta.

d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu martorii menţionaţi în rechizitoriu (f.141-142).

f) să nu exercite funcţia de primar al mun. Baia-Mare;

În temeiul art.215 al.7 C.p.p., se atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu cea a arestului la domiciliu sau a arestului preventiv.

Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar, va fi realizată de Poliţia mun. Baia-Mare, jud. Maramureş.

Cu drept de contestaţie în 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14.12.2016.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul