Cele mai bune remedii pentru mătreaţă

Scris de Gabriel Adam la 14 Feb 2017, ora 09:00

Părul încărcat de mătreaţă îţi aduce disconfort și te împiedică să te simţi bine în pielea ta. În loc să cauţi tot felul de soluţii ca să îţi acoperi capul, mai bine foloseşte remediile din natură!

Clătirea părului cu oţet

După ce te speli pe cap, îţi poţi clăti părul cu oţet din mere dizolvat în puţină apă. Are acțiune antibacteriană şi antifungică. Nu îţi face griji în priviţa mirosului, căci va dispărea.

Bicarbonat de sodiu

Pentru înlăturarea mătreţii poţi folosi şi bicarbonat de sodiu. Amesteci o lingură de bicarbonat cu două căni de apă şi te speli pe cap, masând uşor rădăcina. Apoi îți clăteşti părul cu apă călduţă.

Ulei de cocos

Ca să alungi mătreaţa, poți folosi şi ulei de susan sau de cocos. Îţi masezi scalpul apăsând uşor, după care laşi să acţioneze 10-15 minute. Te speli cu şampon, ideal cu unul dermatocosmetic, contra mătreţii.

Șampon dermatocosmetic

Indicată este şi utilizarea unui şampon dermatocosmetic. Ideal este unul care să conţină sulfat de seleniu. Acest ingredient este recunoscut pentru efectul benefic pe care îl are în cazul mătreţii, încetinind procesul de regenerare a scalpului, diminuând şi chiar stopând formarea mătreţii.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul