Concert cu arii celebre din opere de Anul Nou la Catedrala Episcopală din Baia Mare, cu muzicieni de top internaţional

Scris de Mihai Bacalu la 2 Jan 2017, ora 21:19

Muzicienii formaţiei private Opera Group Project au susţinut în seara Anului Nou, un concert cu arii din opere, finanţat exclusiv de către primarul Cătălin Cherecheş, la Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare, în faţa unui numeros public.

Printre artiştii care au încântat audienţa, acompaniaţi de orchestra Opera Group Project, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu s-au numărat soprana Diana Ţugui, mezzosoprana Cristina Maria Damian, baritonul Florin Estefan şi tenorul Ioan Hotea. (sursă foto Cătălin Cherecheş)

Soliştii au interpretat separat, individual, în duete sau chiar în cvartet, piese celebre precum Una furtiva lacrima, din Elixirul dragostei de Donizzeti, Boema de G.Puccini, Norma de V. Bellini, Bal Mascat de G. Verdi, Judita de F.Lehar. Orchestra a interpretat Uvertura din Liliacul, Valurile Dunării de Ivanovici, Dunărea Albastră de Strauss. .

În afară de piesele celebre, au fost interpretate şi valsuri, de o mare valoare artistică sau sentimentală, precum Valsul florilor de Eugen Doga sau valsul O lacrimă de Mugurel Scutăreanu.

Unul din momentele artistice numeroase care au entuziasmat a fost cvartetul din Rigoletto de Verdi, în care toţi soliştii şi-au dat concursul.

În cadrul concertului a cântat şi o tânără speranţă locală, Paula Cotet, de numai 14 ani, care a interpretat din Gianni Schichi „Il mio babino caro” de G.Puccini. Paula a fost descoperită la festivalul de romanţe de la Baia Mare, Poveste de Toamnă, unde a obţinut premiul OPERA GROUP PROJECT

Formaţia Opera Group Project a fost înfiinţată în urmă cu aproape un deceniu de către contrabasistul și tenorul Alexandru Mânzat.

Susţinerea financiară de către primarul Cătălin Cherecheş de concerte clasice la evenimente majore a dus municipiul Baia Mare în finala pentru desemnarea capitalei culturale europene, câtigată de Timişoara în toamna trecută.

 

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul