De douăzeci şi cinci de crăciunuri în douăzeci şi cinci de cete de colindători

Scris de Mihai Bacalu la 25 Dec 2016, ora 09:00

În urmă cu 25 de ani am publicat primul material de presă în săptămânalul studenţesc NU, un interviu cu liderul liberal Radu Câmpeanu. Se cuvine să-i mulţumesc lui Alin Fumurescu, cel care conducea redacţia şi care a riscat cu un necunoscut absolvent tecemist revoluţionar fără diplomă.

Om serios, când a auzit prima întrebare din lista de 25 de curiozităţi jurnalistice, regretatul om politic m-a invitat respectuos, dar ferm, să-i părăsesc biroul de pe Magheru. Nu înţelegeam pe atunci, cum poţi cu o întrebare inofensivă, să iriţi un ditamai şeful de partid istoric. Acolo, un mizilic, „de ce aţi trădat Convenţia Democratică?”, alăturând partidul, pentru a câta oară în istorie, stângii.

Nu face obiectul acestui bilanţ scurt cum am reuşit ca după 25 de minute să mă întreţin amiabil cu subiectul, cert este că am reuşit atunci să păcălesc instinctul şefilor. I-am lăsat în mod inexplicabil să creadă în profesionalismul unui necopt de numai 25 de ani.

În cei 25 de ani am păcălit şi destabilizat alte 25 de publicaţii, unele în mod ireversibil, în cursul calificării la locul de muncă, cu 25 de ani de studii bazice, temeinice şi aprofundate de muzică folclorică, inginerie financiară, comunicare nonverbală, arbitraj nesportiv, ghid turistic BTT, lăptărit nocturn, învăţământ politico- ideologic, mică publicitate de stare civilă, sporturi de moral, pe bani, recomandări sau moca, la vedere, la roşu, galben sau la negru, pe funcţii de paznic, curier, legător, turnător, culegător, distribuitor, reporter, pieţar, coordonator, redactor şef, asistat social.

Victimele abuzurilor în serviciu au fost, pe rând, dar şi în bisericuţe, un număr de 25 de publicaţii, NU, Ziua, Stirea, Mesagerul, Matinal Expres, CBN, EVZ, Graiul Câmpiei, Realitatea Românească, Cotidianul, Adevărul, B1TV, Transilvania Jurnal, Libertatea, Click, Cancan, Romnet, AM Press, Citynews, Servus Cluj, Ora de Cluj, BZC, Cluj Manifest.

În cele mai frecvente cazuri, cineva se sesiza mai devreme sau prea târziu şi lua măsurile de protecţie de cuviinţă, de cele mai multe ori, circa 25 de situaţii, când nu se mai putea face mare lucru.

Sistemul, adică Ionii, prin interpuşi, a spus că este nevinovat şi doar că m-a încercat şi m-a ajutat puţin să evoluez, din poziţia de asistat social, la cel de intreprinzător matur pe propriile picioare, capabil să studieze de la un nivel superior Muzica Instanţelor subordonate, dar că în 25 de ani n-a avut cu cine.

În urmă cu 25 de ani, chiar la prima deplasare pentru coruperea primului angajator, după noua mineriadă, tatăl meu a predat misiunea asigurării concediilor estivale, exclusiv către mamă, soţie, fraţi şi socri. Între timp s-au prins în hora celor 25 de sponsori şi fetele, dar a renunţat mama şi apoi socrul.

Tot în urmă cu 25 de ani începea prima manevră majoră a Sistemului, de acaparare totală a puterii politice, culturale şi economice la Cluj, prin circuitul financiar Caritas. Discheta cu circuitul scurt a fost pamată de Vulpe şi dusă a fost. În prezent Sistemul şi-a consolidat poziţia, cu colaboratorii din Guvern, Parlament, serviciile secrete, justiţie, mass- media, etc.

Apariţia procurorilor antimafia a încrâncenat Sistemul, căruia i-a retezat o parte nesemnificativă din resurse şi vlăstare, care rezistă eroic la rădăcină, ba chiar îşi permite şi aroganţe, precum nominalizarea unui premier turc peste cei 25 de miniştri ortodocşi.

Poate că a sosit vremea să schimbăm Sistemul, am considerat asta acum 25 de ani, când m-am înrolat în armata de sinucigaşi antineocomunişti.

Tătuca Sistemului mi-a spus de la obraz, cu martori, la Belvedere, că pleacă din politică doar cu picioarele înainte. Acum, când pare că se pregăteşte de plecare către un proces lung, de alţi 25 de ani, pentru că nu a reuşit să planteze panseluţe fără mineri, la km zero, mă încearcă un vag regret. Am lăsat de pomană să se piardă tradiţia de milenii de agricultori şi procurori militari a înaintaşilor, învelită acum în stuf şi rable franco- autohtone pe Calea Turzii.

Sistemul este o echipă formată din 25 de trăgători profesionişti de pe crestele Carpaţilor, care pregătesc revenirea la butoane a tracogetodacilor liberi pitiţi în tunelurile subterane, dar care se împiedică de masonii liberi, care au alte gânduri patriotice sorosiste globale.

Mihai Bacalu
Cluj, 25 decembrie 2016

PS Se cuvine să observăm că singurele publicaţii care încă nu s-au sesizat şi nu au luat măsuri de autoprotecţie sunt Libertatea şi Ora de Cluj.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul