Dosarul de delapidare a echipei de fotbal CFR Cluj se complică. Cererea de ridicare a controlului judiciar va fi judecată la Curtea de Apel. Posibilă implicare a unui avocat

Scris de Mihai Bacalu la 16 Jun 2016, ora 13:15

Magistraţii Curţii de Apel Cluj vor judeca cererea omului de afaceri Arpad Paszkany, de ridicare a măsurii controlului judiciar, instituită de anchetatori, după ce judecătorii Tribunalului şi-au declinat joi competenţa.

Paszkany (foto Mihai Bacalu) este cercetat de către procurorii DIICOT, alături de preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, pentru delapidarea cu suma de 10 milioane euro.

Omul de afaceri a cerut ridicarea măsurii controlului judiciar, pretextând cu imposibilitatea părăsirii localităţii, a contactării angajaţilor clubului, dar judecătorul a trimis dosarul la Curtea de Apel. Având în vedere regimul competenţelor Curţii, cel mai probabil în dosar ar putea fi implicat şi un avocat.

Potrivit procurorilor DIICOT, banii de la UEFA s-au evaporat

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus în data de 7 iunie, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Arpad Paszkany, acţionar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj, şi Iuliu Mureşan, preşedintele clubului, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, toate în formă continuată.

Faţă de cei doi a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile şi a fost dispus sechestrul pe avere.
Procurorii susţin că, în perioada 2008 – 2013, persoane din cadrul societăţii comerciale care deţine clubul de fotbal CFR Cluj 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare a banilor clubului, şi-au însuşit suma totală de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC Sportivă Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanță și intermediere în domeniul sportiv, cu privire la care există suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activității echipei) ori care au executat debite față de clubul CFR Cluj provenind din cesiuni de creanță suspecte.

Faptele au fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.

Reclama 300x250 Stejarelul