Inspectorii de integritate încearcă să execute rapsozii maramureşeni Florentina şi Petru Giurgi pentru venituri nejustificate

Scris de Mihai Bacalu la 28 Dec 2016, ora 11:03

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate i-au trimis în judecată, în cea de-a treia zi de Crăciun, pe soţii rapsozi maramureşeni Florentina şi Petru Giurgi, pentru recuperarea unor sume nejustificate.

Petru Giurgi este angajat la Poliţia de Frontieră Maramureş, la combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, fiind în acelaşi timp şi coordonatorul ansamblului folcloric al poliţiei, administratorul SC Giurgi Art SRL şi al AF Giurgi Petru.

Potrivit inspectorilor ANI, soţii Giurgi nu ar fi putut justifica suma de 40.000 de euro din venituri şi au început demersurile în instanţă pentru recuperarea banilor.

Cei doi soţi formează un cuplu artistic, cu care cântă melodii populare de pe Valea Izei. Videoclipurile lor, în care bărbatul cântă la vioară, iar soţia vocal şi la chitară au obţinut sute de mii de accesări.

O sumă asemănătoare i-au confiscat recent inspectorii de integritate şi chestorului Ioan Păcurar, fostul şef al IPJ Cluj. Păcurar susţinuse că banii fuseseră primiţi la nuntă şi botezul copilului.

 

Mai multe articole

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Reclama 300x250 Stejarelul