Lansarea cărţii Epurarea avocaţilor din Baroul Cluj a prilejuit amintiri din epoca de tristă amintire a profesiei

Scris de Mihai Bacalu la 31 Mar 2017, ora 11:04

Lansarea cărţii „Epurarea avocaţilor din Baroul Cluj”, a lui Mirel Ionescu a avut loc joi, în prezenţa confraţilor săi, la sediul profesional din apropierea Palatului de Justiţie. Vorbitorii au subliniat importanţa unui asemenea demers editorial, din perioade istorice extrem de complicate.

Decanul Mircea Pop l-a introdus pe autor, exprimându-şi speranţa că asemenea procese politice, de îndepărtare a avocaţilor din Barou, pe alte criterii decât cele profesionale, nu vor mai avea loc.

Autorul a prezentat motivele care l-au determinat să se aplece asupra perioadei de tristă amintire pentru breasla avocaţilor clujeni.

Despre apariţia editorială au vorbit în continuare mai mulţi invitaţi, printre care  şi fostul decan Ioana Gidro Stanca.

Avocatul Rodica Dănescu a făcut referire la cele 3 generaţii de avocaţi din familia sa.

Avocatul Kapcza Mikolt Krisztina a apreciat informaţiile de ordin istoric ale breslei şi caracterul educativ al producţiei editoriale pentru tinerii avocaţi.

Avocatul Maria Giurca, alt decan al Baroului clujean, a îndemnat la completarea eforturilor pentru scrierea istoriei breslei.

Judecătorul Cristi Danileţ a apreciat lucrarea prezentată, descoperind nume celebre printre juriştii îndepărtaţi de regimul comunist din profesie, aducând în schimb persoane cu o calificare sumară, sugerând şi o abordare în literatură şi a istoriei comune a avocaturii şi magistraturii.

Istoricul Nicoleta Chicinaş a dezvăluit interesul său profesional, în perioada cercetată de autorul cărţii.

Veteranul profesiei, avocatul Bondi Vedea a evocat şi acesta amintiri din istoria Baroului clujean.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Reclama 300x250 Stejarelul