Medicul albanez Gjika Edion va fi despăgubit de Ministerul Sănătăţii pentru eliberarea cu întârziere a diplomei de rezidenţiat

Scris de Mihai Bacalu la 12 Apr 2017, ora 10:30

Magistraţii Curţii de Apel Cluj i-au admis săptămâna trecută, solicitarea medicului albanez Gjika Edion şi au obligat Ministerul Sănătăţii să-i achite despăgubiri în valoare de aproape 25.000 de euro, pentru neeliberarea documentelor doveditoare ale rezidenţiatului.

Gjika Edion a efectuat rezidenţiatul în specialitatea Gastroenterologie la UMF Cluj şi a solicitat actele doveditoare, pentru a se angaja într-un spital din Germania. A primit actele doar după ce a solicitat Ministerului Sănătăţii despăgubiri pentru că nu se poate angaja, din lipsa acestora.

Ministerul Sănătăţii ar mai avea o şansă să scape de plată, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi să-i achite medicului albanez suma întreagă pretinsă, de peste 40.000 de euro, reprezentând perioada în care nu s-a putut angaja.

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul G. E. în contradictoriu cu pârâtul M. S. Obligă pârâtul la plata în favoarea reclamantului a echivalentului în lei al sumei de 24.474,83 euro, cu dobânda legală aferentă începând cu data promovării cererii de chemare în judecată şi până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la plata în favoarea reclamantului a sumei de 3.300 lei cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în şedinţa publică din data de 7 aprilie 2017.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul