Ministrul interimar al Justiţiei: Vreau să am o primă întâlnire cu cei din CSM, DNA şi DIICOT

Scris de Gabriel Adam la 12 Feb 2017, ora 05:30

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat după preluarea mandatului că va iniţia discuţii luni cu reprezentanţii CSM, DNA şi DIICOT, pentru soluţii în domeniul justiţiei.

„Începând de luni, o să invit la un dialog toate instituţiile care au un cuvânt de spus în domeniul justiţiei şi împreună vom găsi cele mai bune soluţii. Primul telefon pe care am vrut să îl dau după ce îl salut pe domnul Iordache este către CSM pentru că mi-aş dori ca luni să avem o primă întâlnire, aşa cum tot luni îmi doresc să am o întâlnire şi cu DNA şi cu DIICOT. Pentru mine, misiunea mea este ca dacă reuşesc ce mi-am propus eu pe această perioadă destul de scurtă, mi-am propus să îi aduc pe toţi la aceeaşi masă şi împreună în Parlament să găsim soluţiile necesare atât pentru respectarea legii în România şi aici mă refer inclusiv la art 147 din Constituţie care spune foarte clar că deciziile CCR sunt obligatorii şi nu facultative şi noi nu putem să decidem care decizie este obligatorue şi care nu. În această perioadă, misiunea mea este de a asigura buna funcţionare a activităţii curente a ministerului”, a declarat ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall.

Întrebată dacă va mai promova un proiect de lege privind modificarea Codurilor, Birchall a replicat: „Înţeleg sensibiltatea creată în jurul acestui portofoliu, am înţeles şi mesajul tuturor celor care s-au exprimat în spaţiul public şi preocuparea partenerilor noştri externi şi vă asigur că prin dialog cu toţi cei care vor să vină la aceeaşi masă să putem să găsim soluţii pentru bunul mers al justiţiei. Este preocuparea mea şi vă asigur că voi face tot ce depinde de mine pentru a pune în aplicare programul de guvernare al alianţei noastre, dar în acelaşi timp să aduc la aceeaşi masă pe toţi cei care au un cuvânt de spus înm bunul mers al justiţiei şi, dacă aşreuşi, aş fi foarte mulţumită”.

Ana Birchall a mai precizat că nu are nicio agendă ascunsă şi că o soluţie finală pentru bunul mers al justiţiei va fi dată în Parlament.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul