Nu o să îți vină să crezi ce poți realiza din piese vechi de bicicletă. Priveşte aici / FOTO

Scris de Codruta Holotescu la 3 Feb 2016, ora 21:12

Bicicletele nu sunt utile doar pentru plimbări în aer liber, ci puteți face o grămadă de alte lucruri din piesele ce compun mijlocul de transport nepoluant. Unele dintre ele vă pot decora casa într-un stil unic. Şi grădina o puteţi personaliza cu obiecte decorative realizate din piesele de bicicletă. Iată câteva idei.

1. Aceste candelabre, de exemplu, sunt facute exclusiv din piesele metalice de la bicicletele neutilizate. Practic, ce ar fi trebuit să ajungă la gunoi, a fost refolosit într-un mod creativ. Ce a rezultat? Priviţi!

recycled-bike-part-chandeliers        recycled-bike-part-chandeliers-3

 

Folosind becuri cu lumină colorată puteţi schimba ambientul camerei, iar efectul creat va impresiona, cu siguranţă, musafirii.

 

 

 

recycled-bike-part-chandeliers-4    recycled-bike-part-chandeliers-2

2. Această măsuţă de cafea, construită din roţi de biciclete, este o altă dovadă că reciclarea merge mână în mână cu designul.

re-cycle-coffee-table

Realizarea mesei are paşi simpli. Jantele de bicicletă sunt selectate, apoi secționate și aranjate în aşa fel încât să ia forma mesei.  Se mai folosesc spiţele de la bicicletă, dar şi cablul de frână este util în acest proiect, pentru a lega şi fixa componentele. Spițele sunt cele care vor susţine, în final, bucata de sticlă, pe care veţi aşeza ceştile de cafea pentru musafirii dumneavoastră. Pentru a nu zgâria suprafețele şi pentru a fi antiderapante, picioarele mesei vor fi acoperite cu cauciuc, tot de la biciclete.

re-cycle-coffee-table-1

 

3. Şi tot roţile de bicicletă pot forma un impresionat spalier de grădină, pentru plantele tale agătăţoare.

DIY-Bike-Rim-Trellis-1

 

 

Pentru realizarea spalierului aveţi nevoie de două jante de bicicletă,  sârmă, sfoară de grădină şi o bară de metal în poziție verticală.

DIY-Bike-Rim-Trellis-2

4. Impresionantă, de-a dreptul, este această cupolă din roţi de bicicletă. Piesa, care îţi va personaliza grădina, este realizată pe acelaşi principiu ca şi spalierul vertical. Doar că are altă formă.

Recycle-old-bike-rims

5. Chiar şi o elice deosebită poate da culoare grădinei dumneavoastră. Piesele folosite la realizarea lor sunt tot dintr-o bicicletă veche.

Bike-Rim-repurposed-1

6. Şi gospodinele pot reutiliza piesele de bicicletă. Suport mai inedit pentru vasele din bucătăria dumneavostră nici că veţi mai vedea.

Bike-Rim-repurposed

sursă: www.goodshomedesign.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Reclama 300x250 Stejarelul