Peste 200 de grupări infracţionale, destructurate de oamenii legii

Scris de Gabriel Adam la 13 Feb 2017, ora 08:00

În 2016 au fost destructurate 217 grupări infracţionale formate din 1.779 de persoane, fiind efectuate aproape 5.000 de percheziţii de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate în cadrul dosarelor penale, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

„Anul trecut, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat aproape 5.000 de percheziţii în cadrul dosarelor penale ce vizau destructurarea unor grupări infracţionale. Astfel, au fost destructurate 217 grupări infracţionale formate din 1.779 de persoane”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

La nivel teritorial există 15 brigăzi, 28 de servicii şi 4 laboratoare de analiză şi profil al drogurilor cu aceleaşi linii de muncă existente la nivelul structurii centrale a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română.

Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate cooperează, în condiţiile legii, cu structuri similare din alte ţări, precum şi organisme internaţionale abilitate în domeniul combaterii criminalităţii organizate.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul