Procurorul-şef DIICOT: “O comasare DNA-DIICOT nu ar fi o mişcare foarte bună”

Scris de Gabriel Adam la 16 Feb 2017, ora 14:00

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, referindu-se la eventuala comasare a DNA şi DIICOT, că această acţiune nu ar fi o mişcare foarte bună, el făcând apel la nu se vorbi despre „lucruri care ar putea să fie, ci despre lucruri care sunt deja”.

„Nici eu nu cred că a fost o idee foarte serioasă la acel moment (comsarea DNA-DIICOT, n.r.) şi, din ce îmi aduc aminte, ministrul Prună se referea la un viitor foarte îndepărtat. Haideţi să vedem întâi proiectul de lege şi discutăm după. În acest moment, dacă mă întrebaţi fără să văd, deşi nu este juridiceşte foarte corect, v-aş spune că nu ar fi o mişcare foarte bună”, a precizat Horodniceanu.

Întrebat dacă o astfel de comasare ar afecta activitatea DIICOT, Horodniceanu a răspuns: „Cu siguranţă s-ar întâmpla cu totul alte lucruri, n-ar fi o structură unică, probabil că ar trebui văzut în timp ce ar fi de modificat. Sunt două structuri care nu au aceeaşi competenţă, au aproximativ aceeaşi structură. Nu cred la acest moment că ar fi o idee foarte bună. Să nu vorbim despre lucruri care ar putea să fie, ci despre lucruri care sunt.”

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul