Robotul ce poate face aceleași activităţi ca orice femeie din anumite domenii de activitate. Ce urmează?

Scris de Gabriel Adam la 8 Nov 2016, ora 10:00

Profesorul Hiroshi Ishiguro a încercat timp de ani buni să creeze un robot care să fie cât mai asemănător posibil cu oamenii şi deşi nu i-a ieşit din prima, a doua încercare a înregistrat un real succes: Erica, robotul care poate întreprinde activităţi pe care orice femeie le poate face.

Prima sa creaţie a fost bazată pe imaginea fetiţei sale, dar rezultatul a fost extrem de înspăimântător, înfăţişarea robotului dând fiori oricărei persoane care îl privea. Ulterior, Ishiguro a creat un robot care îi semăna perfect, scrie descopera.ro. Jurnalistul american Ashlee Vance a ajuns recent la Universitatea Osaka pentru a vedea ultima creaţie a lui Ishiguro, un robot numit Erica, care a fost patentat pentru ca în viitor acesta să poată înteprinde activităţile unui recepţioner sau ale unui asistent personal.

Erica are o piele asemănătoare cu cea a oamenilor şi poate reproduce gesturi faciale şi, cel mai important, principiul funcţionalităţii sale este cel al inteligenţei artificiale, putând asculta şi da răspunsuri.

Mai mult, Ishiguro crede că Erica este de o frumuseţe aparte, susţinând că faţa sa este una dintre cele mai frumoase din lume. Ceea ce doreşte profesorul să realizeze este ca robotul să aibă dorinţe şi intenţii, pentru că dacă acest lucru nu va fi posibil, nu va putea înţelege intenţiile şi dorinţele oamenilor cu care intră în contact.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul