Samsung a dezvăluit cauza incidentelor Note 7 după ce a încheiat investigaţia

Scris de Gabriel Adam la 24 Jan 2017, ora 15:00

Investigaţia Samsung asupra incidentului care a implicat modelul Galaxy Note 7 a confirmat că supraîncălzirea şi explozia telefoanelor a fost cauzată de probleme cu bateriile, scrie BBC.

Ieri, Samsung a susţinut că doar bateriile sunt de vină pentru problemele modelului Note 7, nefiind implicate componente de software sau de hardware.

Potrivit rezultatelor investigaţiei, problemele au fost reprezentate de materialul de izolaţie insuficient din componenţa bateriilor şi de designul care nu a oferit suficient spaţiu electrozilor bateriei.

Compania sud-coreeană susţine că atât designul, cât şi producţia au afectat bateriile a doi producători diferiţi. Samsung nu a menţionat numele furnizorilor de baterii în prezentarea de luni, dar anul trecut pomenea numele Samsung SDI şi Amperex Technolog, o companie din China.

Mai mult, Samsung a menţionat că nu va prezenta smartphone-ul Galaxy S8 la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona, aşa cum era aşteptat, sugerând că lansarea ultimului model ar putea avea loc mai târziu decât cea a versiunii din 2016.

Lansat în august 2016, modelul Note 7 era poziţionat ca rival al iPhone.

În septembrie, Samsung a fost nevoit să recheme 2,5 milioane de telefoane din cauza reclamaţiilor potrivit cărora bateriile se supraîncălzesc şi explodează.

Firma a înlocuit telefoanele utilizatorilor, dar nici aceste dispozitive nu au fost sigure, fiind urmate de plângeri conform cărora telefoanele se supraîncălzesc.

În octombrie, Samsung a oprit producţia modelului Note 7.

Incidentul Note 7 ar fi generat costuri de 5,3 miliarde de dolari şi a influenţat negativ reputaţia firmei.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul