Scandal între Nokia şi Apple: uite de ce!

Scris de Gabriel Adam la 23 Dec 2016, ora 07:30

Nokia intentează un proces împotriva companiei Apple din cauză că aceasta a încălcat 32 de brevete de licenţă tehnologice, procesele fiind deschise în trei instanţe de judecată din Germania şi una din Texas, potrivit BBC.

Acuzaţiile vizează brevete pentru display, interfaţa cu utilizatorul, software, antene, seturi de chipuri şi codarea video.

Apple a demarat acţiuni juridice împotriva Acacia Research şi Conversant Intellectual Property Management, pretinzând că a conspirat cu Nokia pentru a lua bani de la Apple.

„De când a fost de acord cu o licenţă care acoperă câteva brevete din portofoliul Nokia Technologies, în 2011, Apple a refuzat ofertele următoare făcute de Nokia pentru a licenţia alte invenţii brevetate care sunt folosite de mai multe produse Apple”, potrivit Nokia.

În perioda 2009-2011, cele două companii au fost implicate într-o serie de acţiuni legale pe tema brevetelor pentru tehnologia pe care o utilizează în telefoanele mobile.

În final, cele două companii au ajuns la o înţelegere. Apple a făcut o singură plată, fără să dezvăluie suma, urmând alte tipuri de plăţi pentru a utiliza tehnologia Nokia.

Nokia a vândut afacerea cu telefoane mobile către Microsoft, în 2014. În 2016, compania anunţa că va reintra pe piaţa telefoanelor mobile, licenţiindu-şi tehnologia şi brandul către firma finlandeză HMD, care construieşte, din nou, telefoane marca Nokia.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul