SMS-ul preşedintelui de desemnare, aşteptat la Cluj în grup a fost deviat în Banat de Sebi via Chilia-n port

Scris de Mihai Bacalu la 31 Dec 2016, ora 08:20

A fost suficientă o melodie din foclorul puşcăriaşilor, adaptată la momentul zilei, ca să dea peste cap topul celor mai puternice festivaluri culturale româneşti. După ce au lucrat pas cu pas la construcţia europeană privind Transilvania şi rolul ei primordial la propăşirea materială şi spirituală personală şi a ţării, membrii grupului clujean s-au trezit cu ochii umflaţi şi fără niciun portofoliu.

Impresia artistică pe care a lăsat-o fugarul Ghiţă poate fi cu greu egalată de vreunul din cele mai puternice festivaluri internaţionale care au încercat candidatul la conducerea Europei culturale în 2021 de pe malul Someşului.

Talentul grupului şi forţa sa de regenerare şi perpetuare era cunoscută tuturor, iar omul pregătit să ducă mai departe tainele liderului absolut aştepta liniştit mesajul de desemnare. În locul acestuia a venit un cântec de inspiraţie marinărească, dar adaptat la cele mai moderne tehnici de supravieţuire în justiţie.

La Chilia-n port poate deveni hitul anului atât la Sinaia, unde s-a turnat, la Bucureşti, unde s-a reconstituit, la Timişoara, unde s-a desemnat capitala europeană culturală şi naţională, sau la Cluj, unde s-a ratat la loviturile de departajare.

Am fost nevoiţi să adăugăm piesa la repertoriul obligatoriu de concurs, pentru desemnarea artistului anului şi să promitem concurenţilor că nu vom interveni pentru departajarea câştigătorului în caz de balotaj. Citiţi aici regulamentul de desemnare a marelui câtigător.

Nemuritoarea melodie o puteţi asculta aici la finalul mesajului lacrimogen al unui infractor fugar.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul