Sorin Grindeanu cere demiterea şefului CNAIR

Scris de Gabriel Adam la 8 Jan 2017, ora 06:45

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ieri ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l demită pe directorul CNAIR, Cătălin Homor, argumentând că nu e posibil ca, la 14 ore de la ridicarea Codului portocaliu, să existe drumuri naţionale şi autostrăzi blocate de zăpadă.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a cerut, tot ieri, demiterea prefectului de Giurgiu, Zorinel Niculcea, după ce susţine că a încercat să îl contacteze pe acesta timp de câteva ore şi nu a reuşit.

”L-am rugat pe domnul ministru Cuc să trimită Corpul de control al dânsului la CNAIR. De asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea dlui director CNAIR (Cătălin Homor – n.r.), pentru că, în acest moment, tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară. Toate lucrurile legale – asta i-am transmis domnului ministru Cuc, să facă o analiză în amănunt, nu doar pe persoană, pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci şi pe cauzele care au dus la această situaţie nefericită”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că nu mai are nevoie de explicaţii având în vedere starea drumurilor. ”Ne trebuie foarte multe explicaţii, când la 14 ore de la ridicare, avem în continuare 28 de drumuri naţionale nefuncţionale şi două autostrăzi nefuncţionale? Eu cred că discutăm pe o realitate, care este astăzi, acum, la 14 ore de la ridicarea codului”, a mai spus Grindeanu.

El a mai identificat o ”chestiune cât se poate de ciudată pe stocurile de materiale”. ”De ce, de exemplu, avem foarte multe stocuri de sare şi nu avem de nisip? Astea sunt situaţii care trebuie explicate. (…) Nu am discutat cu domnul Homior, eu discut cu ministrul Transporturilor”, a adăugat Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au mers ieri la sediul ministerului Transporturilor pentru verificări, după ce au fost înregistrate plângeri referitoare la modul în care s-a intervenit pentru deszăpezire.

„Acum două nopţi l-am căutat câteva ore pe prefectul de la Giurgiu. Îi voi cere premierului demiterea lui pentru că e inadmisibil ca într-un judeţ care are şi vămi să nu dai de prefect”, a declarat Carmen Dan, la ieşirea de la Ministerul Transporturilor.

Mai multe articole

Reclama 300x250 Stejarelul