Luni dimineata, la ora 04:00, aplicatia HBO Go nu functiona la capacitati maxime din cauza numarului mare de romani care asteptau sa apara primul episod din ultimul sezon al serialului Game of Thrones.
Serialul a devenit popular inca de la primele episoade, starnind o multime de reactii din cauza faptului ca personajele principale mureau treptat, intr-un mod neasteptat. Din acest motiv, expertii sunt de parere ca desi la sfarsitul lunii Mai se va difuza ultimul episod din Game of Thrones, scenele memorabile din acest serial vor avea un impact de durata in peisajul TV.
„Cazualitatea mortii lui Ned Stark a fost unul dintre momentele cele mai importante ale dramei TV… Uciderea personajului principal – nici macar in ultimul episod, ci in episodul 9 din primul sezon – a luat prin surprindere pe toata lumea. Vizionarea seriei a devenit apoi o bucurie deoarece, chiar si acum, inca nu se stie cine va castiga sau va muri si cand.”, a afirmat despre Game of Thrones prezentatorul podcastului „Previously On”.
„Registrul masiv al personajelor depaseste orice a facut pana acum un alt program de televiziune. Telenovelele si alte seriale au avut multe personaje, insa niciodata intr-un numar asa de mare si de o asemenea profunzime ca in cazul ”Game of Thrones”. Rezultatul este ca exista personaje si intrigi pe placul multor telespectatori – puterea, intimitatea, familia, conceptul de natiune, politica, cucerirea, intriga – toate incadrate de o forma strategica si nemiloasa a violentei normalizate. Atasamentul pe care unii telespectatori l-au dezvoltat a transformat ”Game of Thrones” dintr-o carte si dintr-o serie de televiziune intr-un fenomen cultural mai popular, ce include parodii YouTube, videoclipuri muzicale, jucarii, bijuterii, bauturi artizanale, jocuri si altele”, a declarat Lisa Woodfork, profesoara de engleza din cadrul Universitatii din Virginia.
„Acestea sunt femei care, chiar daca au avut relatii incestuoase, pot fi admirate pentru calmul lor si impresia de stabilitate, pentru atitudinea nemiloasa in fata adversitatii si pentru fermitatea de care dau dovada in jocurile politice.”, a mentionat Raluca Radulescu, profesoara de literature medieval la Universitatea Bangor.
Amazon a anuntat faptul ca a cheltuit 250 milioane de dolari pentru drepturile seriei „Lord of the Rings”, pentru a incerca sa devina un rival al serialului Game of Thrones.