In momentul in care vrei sa cumperi un serviciu de gazduire domeniu, alegerea denumirii unui website este o etapa esentiala. Cu toate acestea, s-ar putea sa nu stii exact care ar putea fi cea mai potrivita extensie si nici la ce costuri sa te astepti. Mai jos ai informatii cu privire la acest aspect!
Care sunt cele mai populare extensii?
In general, cele mai apreciate domenii sunt cele .ro si cele .com. Prima categorie este ideala pentru afacerile cu acoperire nationala, fiind posibil sa le achizitionezi pentru o perioada mare de timp. In timpul inregistrarii unei denumiri .ro, se poate solicita CNP-ul. Acest proces este doar o masura de siguranta, iar aprobarea are loc intr-un interval scurt. Domeniile .com sunt potrivite pentru site-urile in engleza si cele care se adreseaza publicului international. Acestea au castigat o popularitate imensa pe serverele de gazduire domeniu, fiind utilizate in nenumarate scopuri. Indiferent de preferinte, costurile ajung undeva intre 7.50$ si 12.79$ pe an. Iti doresti alta varianta? Extensiile .net, .org si .info pot fi ideale pentru website-uri construite in scopuri specifice. Totusi, tine cont de faptul ca acestea nu atrag majoritatea utilizatorilor si se adreseaza unui segment restrans din mediul online.
Ce sa faci daca denumirea ta este deja folosita de altcineva?
In clipa in care un domeniu nu este disponibil, se va afisa un mesaj in cosul de cumparaturi. In unele cazuri, poti achizitiona extensia dorita in schimbul unei anumite sume. Totusi, aceasta ajunge la valori ridicate si nu este necesar sa faci o astfel de investitie. In schimb, poti utiliza un alt TLD mai specific. Spre exemplu, sa presupunem ca vrei sa-ti deschizi un magazin online. Daca denumirea .com nu este valabila, poate una .store sau .shop ar putea fi potrivita. Incearca doar sa nu copiezi identitatea unui brand, deoarece aceasta actiune atrage consecinte.
Extensii utile pe care le poti folosi pe serverul de gazduire domeniu:
- Extensii legate de tari si continente (.eu, .uk, .de, .us, .es etc.)
- Extensii legate de companii specifice (.agency, .apartments, .clothing etc.)
- Extensii legate de diverse domenii de activitate (.cars, .camera, .fitness, .kitchen etc.)
Multe firme aleg sa cumpere extensii multiple, ideea fiind cea de a impiedica utilizarea neadecvata. Cu toate acestea, o asemenea strategie nu este necesara din prima zi si poti uita de asemenea actiuni pana in etapa de scalare.
Cum sa gasesti denumirea perfecta?
In primul rand, foloseste un generator. O astfel de unealta combina cuvintele alese de tine cu altele care atrag atentia. Chiar daca ideile sugerate nu sunt mereu potrivite, in mod sigur reprezinta o sursa excelenta de inspiratie. Un alt lucru pe care-l poti face este sa folosesti prescurtari si termeni similari. Evita cratima, deoarece utilizatorii uita sa tasteze acest semn ortografic. Daca nu ai inspiratie, poti folosi cuvinte cheie.
Acestea joaca un rol important in optimizarea SEO si probabil denumirile in care exista o singura fraza au fost deja preluate. Fii atent la lungime, deoarece este recomandat sa nu depasesti 15 caractere. Daca-ti doresti un website personal, ai posibilitatea de a inregistra pe serverul de gazduire domeniu inclusiv numele propriu. Aceasta nu este o strategie eficienta pentru un magazin online, dar poti crea un blog sau niste pagini de prezentare a serviciilor personale.