Cele mai populare si mai des utilizate masini de ambalat in productia din Romania, indiferent de domeniul de activitate sunt echipamentele de ambalare pe orizontala (flow-pack), pe verticala (inclinat) si de tip stick sau teraedru. Aceste utilaje de ultima generatie sunt concepute astfel incat sa acopere o arie vasta de tipologii de produse, raspund la nevoile producatorilor, eficientizeaza procesele si scad timpul necesar pentru livrarea in piata.
Pe rafturile magazinelor ajung produsele ambalate rapid, in conditii sigure, specifice fiecaruia. De exemplu, produsele cu risc de oxidare sunt impachetate in ambalaje cu atmosfera modificata, prin insertia de gaz intert. Produsele proaspete, ce pot fi contaminate, sunt stropite cu alcool.
Masina de ambalare pe orizontala (pentru ambalarea primara)
Prima operatiune de ambalare care se executa asupra unui produs, imediat dupa ce procesul de productie s-a incheiat, poarta numele de ambalare primara si exista o gama de echipamente ce au, exclusiv, acest rol. Masina de ambalat pe orizontala (flow-pack) este un bun exemplu in acest sens. Acest utilaj ambaleaza produse cu o forma fizica bine determinata, fie sub forma unei singure unitati (de tip single), fie sub forma mai multor unitati de acelasi tip, identifice, care pot fi grupate pe structura de suport dorita de producator, cum ar fi pe tavite. Alimentarea masinii de ambalat se poate face atat manual, de catre un operator, cat si automat, in cazul in care viteza de ambalare si de livrare a produselor pe piata se doreste a fi mai mare. Masina automata de ambalat pe orizontala atinge performante incredibile: +400 pachete / intr-un minut.
Masina de ambalare pe verticala (de asemenea, pentru ambalarea primara)
Masina de ambalat pe verticala se inscrie, de asemenea, in lista utilajelor folosite – cu brio – pentru ambalarea primara. Ei bine, acest utilaj este special conceput pentru produsele aflate in stare lichida, dar si pentru cele pulverulente sau granulate. Masina de ambalat pe verticala se poate utiliza si pentru produsele solide ambalate in vrac, in pungi de diferite greutati. Mecanismul propriu-zis de ambalare este conceput dintr-un dozator (volumetric / gravimetric) si o masina de format punga. Si acest utilaj permite ambalarea in atmosfera modificata, precum si stropirea cu alcool, pentru produsele cu o sensibilitate sporita (fie la contaminare, fie la oxidare). Produsele se pot impacheta in pungi de tip perna, cu fund plat si rectangular, dar si in pungi de tip stabilo bag, care are marginile verticale sudate, cu sau fara perforatie.
Masinile de ultima generatie utilizate pentru ambalarea secundara
Aceste echipamente sunt la fel de populare ca cele din prima categorie dintr-un simplu motiv: cresc viteza de lansare in piata a produselor. Scopul masinilor pentru ambalarea secundara este de a grupa mai multe pachete, pungi, plicuri, stick-uri, borcane, saci sau sticle și de a le ambala din nou, de cele mai multe ori in baxuri. Pentru aceasta se folosesc echipamentele de ambalare in folie termocontractibila: acestea permit gruparea manuala sau automata a produselor. Bunurile sunt infoliate si transportate printr-un tunel, unde materialul este contractat. De asemenea, mai exista pe piata si utilaje pentru ambalarea in cutii de carton.
Promo-Pack.ro, nr. 1 in masini de ambalat: gasesti toate modelele la pret bun
Daca vrei sa cumperi masini de ambalat de ultima generatie, la pret avantajos, colaboreaza cu cei de la Promo-Pack.ro. Au +25 de ani de experienta pe piata, o oferta vasta de echipamente si o echipa de profesionisti, pregatiti sa iti asigure consultanta si asistenta tehnica la nevoie, indiferent de situatie.