Cele mai multe accidente in randul copiilor intre 6 luni si 2 ani au loc in casa, avand in vedere faptul ca cei mici isi petrec majoritatea timpului in interior. Cele mai multe accidente pot fi usor prevenite, deci este important sa tii cont in permanenta de siguranta copilului tau. De la utilizarea corecta a unui scaun de masa, pana la instalarea de porti de siguranta pentru scari sau incaperi, parintii ar trebui sa isi pregateasca locuintele astfel incat sa ofere un nivel ridicat de siguranta celor mici.
Securizarea casei pentru bebelusi
Desi unii oameni considera ca securizarea casei pentru bebelusi si copii este acelasi lucru, in cazul bebelusilor securizarea reprezinta toate modificarile pe care le aduci locuintei chiar inainte ca cel mic sa soseasca acasa. Acest proces include modificari precum:
- Instalarea alarmelor de fum si a detectoarelor de monoxid de carbon.
- Revizuirea locuintei in ceea ce priveste riscul de otravire cu plumb, mai ales daca a fost construita inainte de 1978.
- Verificarea articolelor primite de la rude sau prieteni, cum ar fi un patut uzat, pentru a te asigura ca nu pune in pericol viata si sanatatea bebelusului.
- Alegerea unor produse sigure pentru bebelusi, cum ar fi hainute din materiale prietenoase cu pielea sensibila, detergenti special conceputi pentru bebelusi, etc.
- Crearea unui spatiu sigur de dormit, departe de geam, frig, aerul conditionat, etc.
- Securizarea mobilierului si a televizorului din apropierea patutului, prin prinderea de perete cu chingi.
- Invatarea utilizarii corecte a produselor pentru copii si in conformitate cu recomandarile adecvate varstei.
Securizarea casei pentru copii
Daca securizarea casei pentru bebelusi implica toate masurile de siguranta pe care le poti lua inainte de a aduce copilul acasa, atunci securizarea locuintei pentru copii include tot ceea ce trebuie sa faci inainte ca bebelusul sa invete sa mearga de-a busilea si in picioare. Majoritatea acestor lucruri trebuie facute cat mai devreme posibil, inainte de implinirea varstei de cinci sau sase luni. In acest fel, poti fi sigur ca bebelusul tau este in siguranta inainte de a incepe sa se tarasca si sa mearga. Masurile de protectie pentru copii includ:
- Instalarea portilor de siguranta acolo unde exista scari si incaperi in care cel mic nu trebuie sa aiba acces.
- Instalarea de sigurante pentru usi, inclusiv la baie, la camerele care nu sunt securizate pentru copii si in special la usile care ar permite copilului sa iasa din casa.
- Instalarea unei bariere de protectie sau a unei aparatori laterale pentru pat, in functie de varsta copilului, pe care o poti achizitiona de pe https://www.buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat.
- Instalarea de benzi de protectie si coltare din cauciuc pentru mobilier, pentru a atenua impactul in cazul unui accident.
- Amplasarea de sigurante pentru sertare oriunde exista posibilitatea ca cel mic sa aiba acces. Pe langa faptul ca te asiguri astfel ca nu exista posibilitatea ca micul explorator sa-si prinda degetele in sertare, il impiedici sa aiba acces la articole de valoare, obiecte si substante periculoase din bucatarie.
- Instalarea de protectii pentru prizele electrice.
- Fixarea mobilierulului si a aparatelor mari de perete, astfel incat copilul sa nu le poata rasturna.