Implanturile dentare au reusit sa salveze viata sociala a sute de mii de pacienti, care si-au redobandit increderea in fortele proprii, odata cu zambetul. Au aparut ca o solutie discreta si eficienta pe termen lung, care sa inlocuiasca dintii deteriorati sau pierduri. Interventia de montare a unui implant presupune inclusiv inlocuirea radacinii dintelui lipsa prin intermediul unei piese din titan.
Astfel, lumea stomatologica a fost revolutionata, odata cu viata pacientilor care s-au putut bucura de avantajele unei danturi normale. Din nefericire, insa, exista o categorie de pacienti care nu pot suporta un implant dentar, din cauza conditiei lor medicale generale. Afla care sunt contraindicatiile si pentru cine sunt potrivite implanturile dentar.
Cine nu poate sa faca un implant dentar: categoria speciala de pacienti
Exista anumite conditii medicale ce impiedica tratamentul cu implant dentar. In aceasta categorie se vor regasi pacientii care sufera de cardiopatii valvulare, leucemie, tulburari de coagulare a sangelui, boli osoase severe, insuficienta cardiaca recenta, cancer sau pacientii care au suferit un infarct. Motivul pentru care nu pot suporta implantul dentar acesti pacienti este necesitatea anesteziei si a interventiilor chirurgicale, care sunt contraindicate.
Aceste restrictii nu sunt, insa, absolute. In anumite cazuri, vorbim despre contraindicatii relative, unde se impune o evaluare stricta ce va decide verdictul final. Exista situatii in care implanturile se pot, totusi, monta, in urma unor tratamente initiale, cum ar fi in cazul pacientilor cu boli autoimpune, cu osteoporoza sau cu bruxism, unde conditiile anatomice fac dificil tratamentul. Pana la varsta de 17 – 18 ani nu se recomanda implantul dentar, fiind o restrictie impusa de varsta, pentru ca maxilarul nu s-a dezvoltat suficient, dar exista foarte putine cazuri atat de grave la aceasta varsta.
De ce sa apelezi la un implant dentar: vezi care este avantajul acestuia
Atunci cand dintii naturali s-au degradat sau au fost eliminati complet, nu doar estetica are de suferit, ci si masticatia. Mai mult decat atat, acolo unde nu mai exista dintele, osul maxilar se va resorbi.
Cu alte cuvinte, se va topi. In unele cazuri, unde interventia medicului este realizata tardiv, este necesara aditia de os pentru a reface volumul osos necesar pentru implant. Tratamentul eficient cu implanturi dentare va restaura estetica si functional dantura pentru o perioda indelungata, de la 30 la 40 de ani. In tot acest timp, pacientul trebuie sa se asigure de o igiena orala riguroasa la domiciliu, si de respectarea celor doua controale anuale. Evitarea sau chiar renuntarea obiceiurilor vicioase, cum ar fi fumatul, devine imperativa. Implantul a ajuns astazi a fi o interventie standard. Prin sterilizare, echipamente moderne, anestezice si personal medical ultra-specializat, se elimina orice disconfort sau durere, si se realizeaza cat mai rapid.
Cauti cel mai bun medic ortodont sau specialist in implantologie dentara? Alege Familydent.ro
Daca esti din Bucuresti, Familydent.ro este locul ideal pentru a-ti recapata zambetul si sanatatea dentara. Aceasta clinica ultra-moderna localizata in capitala vine in intampinarea ta cu o echipa de medici tineri, extrem de bine pregatiti, care tin pasul cu inovatiile din lumea stomatologica.
Adesea, abordarea lor nu este una clasica, ci vei primi optiuni de tratament noi, prin care sa nu resimti durere sau disconfort. La https://familydent.ro/ gasesti cel mai bun medic ortodont sau specialist in implantologie dentara si te vei putea bucura de o relatie stransa cu acesta, axata pe siguranta si incredere.