Subsolul este unul dintre cele mai practice locuri, de care ai nevoie atunci cand locuiesti la casa, pentru ca aici poti depozita foarte multe lucruri. De la muraturile care pot sta la rece peste iarna, pana la depozitarea cauciucurilor de vara in anotimpul rece, pe toate le protejezi atunci cand le feresti de ploaie, de soare, dar si de temperaturile foarte scazute.
Ai grija, insa, ca atunci cand te ocupi de realizarea acestui spatiu, sa alegi o hidroizolatie subsol de calitate datorita careia apa sa nu se poata infiltra aici si, in acelasi timp sa te protejezi de toate celelalte microorganisme.
Hidroizolatie subsol – care este rolul ei?
Pentru inceput, trebuie sa stii faptul ca hidroizolatia trebuie realizata atat pentru siguranta, cat si pentru stabilitatea si confortul locuintei tale. Orice imobil care nu este prevazut cu o hidroizolatie de calitate iti va provoca in timp probleme serioase: peretii se pot deteriora, igrasia apare inevitabil, iar mucegaiul poate si el sa se strecoare in pereti. Este vorba despre factori care, in general se extind din subsol si pana in casa, diminuandu-ti nivelul de confort de care te bucuri. Mai mult, in lipsa unei hidroizolatii bune, sanatatea ta poate fi si ea afectata pe termen lung!
Cat timp dureaza o astfel de lucrare?
In general, echipele specializate de muncitori se pot ocupa de o hidroizolatie de calitate in cateva zile, dar perioada se poate extinde, daca subsolul pe care il ai este unul generos ca suprafata. Mai mult, trebuie sa ai in vedere ca primul pas ce trebuie realizat este acela de a pregati un strat suport pentru hidroizolatie. In prima etapa, intreg spatiul trebuie uscat foarte bine. Daca, din nefericire, ai apa aici, atunci foloseste o pompa de calitate, cu ajutorul careia sa scoti toata apa. Mai apoi, este recomandat sa folosesti un sistem de ventilatie bun, cu ajutorul caruia sa creezi conditiile potrivite pentru lucrarea de care ai nevoie.
Identifica sursa de apa
Un alt aspect esential, de care trebuie sa te ocupi, in situatia in care ai apa in subsol este acela de a identifica sursa din care provine apa. Astfel vei sti ce trebuie sa faci mai departe si cum sa opresti infiltratiile pe viitor. Chiar daca poate parea complicat, adevarul este ca acest pas te va scuti de foarte multa munca in viitor si te va ajua sa te bucuri cu adevarat de hidroizolatia pe care o alegi!
Tipuri de hidroizolatii
Ceea ce mai trebuie sa stii este faptul ca hidroizolatiile sunt de mai multe tipuri, iar pentru a lua cea mai buna decizie, trebuie sa stii macar cateva detalii despre optiunile disponibile:
- hidroizolatie cu membrana bituminoasa – pentru astfel de lucrari trebuie sa sapi un sant destul de adanc in jurul casei. Este vorba insa despre o solutie practica, ce iti asigura siguranta si confort pentru foarte mult timp de acum inainte;
- hidroizolatie cu membrana bentonitica – sunt extrem de populare, insa trebuie sa tii cont ca trebuie acoperite cu un strat consistent de beton, care sa-ti protejeze spatiul. Le poti aplica inclusiv pe suprafetele umede, spre deosebire de situatia in care folosesti membranele bituminoase.
Indiferent de tipurile de hidroizolatii: www.hidroizolații-terase.ro/ pe care le alegi, este recomandat sa colaborezi cu o firma specializata in acest sens. De exemplu, Hidroizolatii-terase.ro iti vine in ajutor cu materiale de calitate, datorita carora sa poti obtine rezultatele mult dorite si sa ai parte de siguranta si confortul pe care le meriti!