Conform studiilor, alimentatia bogata in carne rosie sau procesata creste riscul de cancer si diabet.
„Aceasta asociere cu mortalitatea a fost observata in cazul cresterii consumului de carne procesata si neprocesata, insa a fost mai pregnanta in cazul celei procesate. O scadere a consumului total de carne rosie si cresterea simultana a aportului de nuci, peste, pui fara piele, lactate, oua, cereale integrale sau vegetale, de-a lungul a opt ani, a fost asociata cu reducerea riscului de deces in urmatorii opt ani.”, au declarat cercetatorii din China si Statele Unite.
„Acest studiu subliniaza dovezile potrivit carora consumul de carne rosie sau procesata creste riscul de cancer. Cunoastem faptul ca alegerile oamenilor sunt determinate de mediul in care acestia traiesc, de aceea facem apel la Guvern sa faca un pas indraznet si sa introduca politici, precum subventii la alimente mai sanatoase cum ar fi fructele si legumele, care ajuta la adoptarea unor alegeri mai sanatoase pentru un mediu mai sanatos. Recomandam maximum trei portii de carne rosie pe saptamana (…) si cat mai putina carne procesata sau deloc ”, a declarat doctor Giota Mitrou, director de cercetare World Cancer Research Fund.