Pentru ca intram in sezonul rece, foarte multi dintre noi isi imagineaza cat de placut este sa iti petreci serile in fata unui semineu, alaturi de cei dragi, sau citind o carte. Va ganditi probabil ca este o investitie prea mare si ca ati scapa mai usor din punct de vedere financiar daca ati construi singuri un semineu.
Constructia de seminee nu pare sa fie atat de complicata, insa este necesara o documentare temeinica si respectarea unora pasi de baza. Chiar si constructia unui semineu poate fi o sarcina relaxanta, mai ales pentru cei carora le place sa aiba activitati langa sau in interiorul locuintei si considera asta un mod de a se deconecta de la stresul zilnic.
Seminee perfecte – etapele de realizare
Dupa o documentare temeinica, dupa ce ati stabilit unde va fi construit semineul si v-ati asigurat ca veti putea realiza si cosul de fum, puteti incepe achizitionarea materialelor necesare.
Iata cinci pasi importanti in realizarea smineului mult dorit:
In prima faza, va trebui sa realizati fundatia si vatra. Fundatia trebuie sa fie solida si suficient de adanca pentru a sustine greutatea, iar inaltimea pentru vatra trebuie sa fie de aproximativ 10 cm. Aveti grija sa nu distrugeti podeaua locuintei si realizati constructia la cel putin 8 cm inaltime fata de podea, astfel incat vatra sa fie izolata si podeaua neafectata.
Urmeaza contructia propriu-zisa a semineului. Tineti cont de faptul ca materialele combustibile trebuie sa se afle la cel putin 10 cm distanta fata de peretii semineului, pentru a evita orice fel de neplaceri. Este posibil sa mai sara scantei si, cu siguranta, nu va doriti sa ajunga la obiecte ce se pot aprinde. Asigurati-va ca ati lipit cum se cuvine caramizile si nu ati lasat spatii.
Este recomandat ca focarul sa fie realizat din otel, pentru a rezista la temperaturile inalte. Pentru usa, alegeti materiale care la randul lor sa fie rezistente si sa nu se incinga. Aveti grija ca usa sa se inchida fara probleme, fara sa existe riscul de a se deschide in timpul utilizarii semineului.
Specialistii recomanda ca semineul sa fie intarit cu mortar solid, in proportie de cel putin 75%. Dupa aplicarea mortarului solid veti observa ca peretii semineului vor avea undeva la 20 cm grosime. Mortarul va fi aplicat atat pe exterior cat si in interior, pe peretii semineului. Asta va face ca semineul sa fie mai rezistent in fata temperaturilor ridicate.
Ultimul pas este acela de a construi cosul pentru fum. Va va fi mai simplu daca il cumparati, deoarece se gaseste dintr-o singura bucata, iar acest lucru va va ajuta sa economisiti timp, fiind mai usor de montat. Va ffi fixat cu mortar, interior/exterior, pentru a exclude scaparile de fum in interiorul casei. Alegeti unul cu turn inalt, pentru ca fumul sa fie eliminat la o distanta mai mare fata de acoperisul casei. Cosul de fum este unul dintre elementele importante in constructia unui semineu, pentru ca el este acela care va asigura siguranta. Daca nu este contruit cum trebuie, riscati sa aveti parte de experiente neplacute.
Firma specializata potrivita pentru nevoile dumneavoastra
Daca totusi va ganditi ca este mai sigur sa apelati o firma specializata pentru achizitia de seminee, trebuie sa stiti ca echipa seminee-expert.ro va sta la dispozitie cu cele mai bune sfaturi pentru alegerea semineului potrivit ce raspunde nevoilor dumneavoastra. Specialistii va vor pune la dispozitie o gama variata de seminee, pentru a alege un model ce se va incadra perfect in design-ul casei dumneavoastra.