Macroul este unul dintre cele mai recomandate tipuri de peste pentru dietele alimentare. Nutritionistii il considera unul dintre cei mai valorosi pesti ce pot fi capturati la noi in tara, si este o sursa extraordinara de vitamine, antioxidanti, omega-3, iod, fosfor si nu numai. Rusii lipoveni il numesc „scrumbia albastra” si au o reteta veche de sute de ani prin care il afuma, conferindu-i un gust si o savoare unica.
Afla de unde poti cumpara acest renumit macrou afumat, care sunt secretele prepararii sale, in cat timp trebuie sa il consumi, care sunt conditiile de pastrare, dar si ce beneficii are asupra sanatatii tale. Totul, in acest articol!
Ingrediente simple, retete traditionale: cu drag pentru mancare si respect pentru natura
Nu putem vorbi despre gastronomia pescareasca fara a aminti clasica reteta de macrou. Rusii lipoveni au o bogata experienta in prepararea acestui peste, transmisa din generatie in generatie in propriile familii. Macroul este afumat la rece, folosindu-se rumegus de fag. In materie de ingrediente, predomina doar cele de baza: macroul eviscerat in proportie de peste 90%, sarea si zaharul.
Nu se adauga alt tip de condimente si – extrem de important – pestele este capturat la plasa (traul si punga). Este extraordinar faptul ca putem gasi acest tip de produs traditional in comert, pe piata libera. Nu trebuie sa te deplasezi pana in sudul tarii pentru a-l putea achizitiona, pentru ca exista o companie locala ce comercializeaza macroul in toata tara.
Cele mai cunoscute beneficii ale macroului
Cercetarile asupra efectelor organismului pe care le are consumul acestui tip de peste nu s-au incheiat. In continuare, specialistii din intreaga lume analizeaza atent multiplelele beneficii pe care le asigura macroul consumatorilor sai. Ne atrag atentia: este foarte important, insa, ca pestele sa fie preparat 100% natural, fara adaugarea de conservanti, aditivi alimentari si alte tipuri de substante ce risipesc valoarea nutritionala a acestui aliment.
Iata care sunt cele mai cunoscute beneficii ale acestui tip de peste in acest moment:
- intareste oasele si dezvolta musculatura;
- imbunatateste functiile cognitive si combate depresia si starile anxioase;
- contribuie la scaderea colesteroulului, curata si intareste vasele de sange;
- ajusteaza echilibrul hormonal;
- este un bun antiiinflamator articular;
- imbunatateste considerabil functiile cardiace si mentine sanatatea inimii;
- are efecte pozitive asupra pielii si a parului;
- asigura un nivel normal al glicemiei;
- satureaza corpul cu grasimi sanatoase si aminoacizi;
- ajuta la imbunatatirea memoriei si la reducerea durerilor de cap.
De unde cumperi macrou afumat la rece dupa traditia rusilor lipoveni: Deltaica.ro
Ca macroul sa isi poata demonstra toate beneficiile, este absolut esential sa fie preparat natural. Daca vrei sa te bucuri de un gust unic, deosebit, atunci trebuie neaparat sa incerci renumitul macrou afumat de la Deltaica.ro. Acest peste Delta Dunarii este preparat intocmai dupa reteta rusilor lipoveni, este capturat in comunitatea locala si preparat fara adaugarea de aditivi alimentari si conservanti.
Este un rasfat al gusturilor acest peste. Il poti cumpera vidat, si se pastreaza la o temperatura de la 2 la 8 grade Celsius. Pentru ca este un produs 100% natural, odata ce ai desfacut ambalajul vidat, se recomanda sa il consumi in maxim 48 de ore. Noi iti garantam ca il vei manca pe loc, pentru ca este pur si simplu delicios, un spectacol al papilelor gustative. Deltaica.ro este o companie romaneasca, apreciata pentru produsele traditionale din peste.
Date de contact:
Tel: 0729.995.529
E-mail: vanzari@deltaica.ro