Mezelurile, popcornul, margarina si produsele de patiserie ce o contin, ar putea fi interzise pe piata europeana pana la data de 1 aprilie 2021.
Noul regulament adoptat de Uniune Europeana limiteaza cantitatile de acizi grasi saturati pe care alimentele le pot contine.
„Noi trebuie sa ne refacem retetele de fabricatie, sa vedem cu ce se inlocuieste materia prima de pana acum. Trebuie sa facem calcule economice si, bineinteles, trebuie sa facem si probe de fabricatie, ca sa vedem cum iese produsul. Noi cumparam margarina. Daca margarina are in compozitie mai mult de doi la suta acizi grasi nesaturati, producatorul trebuie sa revina la ceea ce scrie in regulamentul European.”, a declarat Aurel Popescu, Presedinte ROMPAN.
Primele produse ce ar putea fi interzise sunt: produsele de tip fast food, popcornul pregatit la cuptorul cu microunde, biscuitii, supele la plic, margarina, chipsurile si mezelurile.Toate acestea, in cazul in care contin o cantitate prea mare de acizi grasi, pot provoca boli cardiovasculare, diabet si chiar cancer.