Putini reusesc sa inteleaga importanta degivrarii pe timp de iarna si aleg sa faca asta doar atunci cand este necesar si prin metodele clasice. Temperaturile foarte scazute de pe perioada iernii si modificarile termice care se petrec ar trebui sa fie argumente solide pentru a aplica un proces de degivrare constant si atunci cand vine vorba de acoperisul casei, de jgheaburi, alei sau alte situatii.
Degivrarea este procesul prin care cu ajutorul mai multor tehnici de deszapezire, mentinem suprafete curate si reusim sa evitam depunerea de zapada sau inghetul. Depinde de fiecare ce proces de degivrare alege astfel incat sa ii fie mai usor. Daca inca se mai practica metoda curatarii aleilor cu lopata, astazi exista metode avansate care va vor scapa de grija aceasta in fiecare iarna.
Care sunt tehnicile de degivrare?
Am pomenit deja una dintre tehnicile de degivrare: lopata va ajuta la spargerea suprafetelor de gheata formate sau la indepartarea zapezii dar cu siguranta nu este placut sa facem asta o iarna intreaga.
A doua metoda folosita cu scopul de a topi zapada si gheata o reprezinta folosirea unor substante fuide care dezgheata intr-un timp foarte scurt. Se arunca pur si simplu pe acele supragete.
Cea mai moderna tehnica este cea a cablurilor cu incalzire care nu doar ca vor topi zapada depusa sau gheata formata dar se vor activa de fiecare daca cand ninge pentru a nu permite o noua depunere de zapada astfel ca suprafata pe care a fost montat sistemul de degivrare va ramane mereu uscata.
Trei lucruri pe care trebuie sa le stiti despre degivrare
1. Ca solutii optime, cablurile incalzitoare vor fi cele mai bune iar daca veti apela la specialisti pentru alegerea si montarea lor nu veti avea probleme nici in privinta facturilor.
2. Acest tip de sistem pentru degivrare poate fi montat in orice tip de suprafata: pavaj, asfalt, beton, etc. Este importsnt sa stiti ce putere doriti sa aiba sistemul de incalzire. Faceti un calcul in acest sens raportat la suprafata pe care doriti sa fie montat.
3. Sistemele de degivrare functioneaza automat, pe baza unor senzori. Dupa reglarea termostatului, acestea se vor activa si dezactiva automat.
Pentru a monta cablurile cu incalzire este indicat sa apelati la o firma specializata. Aceste cabluri pot fi montate chiar si sub asfalt, pe o alee sau in pardoseala, pe acoperis sau in multe alte locuri fara ca acestea sa fie la suprafata, vizibile. Veti gasi pe piata cabluri ce pot si adaptate oricaror structuri si care isi vor indeplini cu succes sarcina pentru care au fost prevazute.
Nu in ultimul rand, trebuie sa stiti ca in cazul acestor cabluri aveti ocazia sa setati fie manual, fie automat temperatura la care sa se activeze fiind dotate cu termostat.
Daca alegeti un sistem de degivrare prin cabluri
1. Puterea sistemului instalat.
Specialistii spun ca in Romania, puterea standard instalata este de 250W/mp. Este importanta respectarea acestor parametrii pentru ca sistemul sa functioneze corect. Daca valoarea puterii instalate este mai mica, sunt sanse mari sa apara probleme in functionarea eficienta a sistemului.
2. Consumul
Asigurati-va ca sistemul pe care vi-l doriti nu are consum ridicat pentru iar pentru asta, specialistii recomanda utilizarea unui cablu incalzitor de 20 W/mp montat la distante de 8 cm pentru un consum minim. Pot fi montste si cabluri mai puternice iar in felul acesta veti reducere numarul de activari ale sistemului.
3. Montarea sistemului de degivrare prin cabluri.
Indiferent de materialul sulrafetei, cablurile trebuie montate la distante egale intre ele. Nu trebuie sa se suprapuna sau sa se atinga. Instalarea unui strat de izolatie termica este recomandata pentru a nu pierde caldura.
4. Sistemele de degivrare penrru scari si cai de rulare.
In cazul scarilor exterioare sau a cailor de rulare, aceste sisteme de degivrare sunt foarte eficiente. Vor fi ferite de inghet si evident, veti evita in acest fel posibile accidente.
Trebuie insa sa respectati o regula importanta in cazul sistemului montat pe scari pentru ca este necesar ca puterea instalata pe trepte sa fie mai mare sau egala cu puterea instalata pe suprafata dinaintea scarir.
5. Instalarea sistemului de degivrare la acoperis.
In cazul acestora este importanta utilizarea cablurilor cu protectie UV pentru a preveni degradarea lor in timp.
Alegeti o solutie garantata
Iata cum un astfel de sistem de degivrare ne poate scapa de o grija pe toata perioada iernii iar in alegerea pe care dorim sa o facem ne vin in sprijin cei de la milucon.ro si pe langa sfaturile profesioniste pe care ni le ofera, ne pun la dispozitie echipamente performante si de ultima generatie in tot ce inseamna hidroizolatii dar si incalzire in pardoseala asigurandu-si clientii de servicii specializate.
Pentru a gasi solutii de degivrare de nota 10, alege cu incredere partenerul cel mai competent. Cu o bogata experienta in domeniu, si un portofoliu vast de proiecte de succes, compania Milucon pune la dispozitie cele mai eficiente solutii de ordin tehnic pentru operatiuni de degivrare ireprosabile.
Acceseaza aici si descopera oferta completa de servicii, sau contacteaza un reprezentant pentru a primi informatii suplimentare.
Pentru o iarna confortabila si vesela!